Акватека "9-ти километър" - релакс по пловдивски (снимки)

Архив Пловдив

25-07-2012, 14:19

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Анастасия Близнакова

Всичко от Автора

Комплексът се готви за уникално събитие - Майна Олимпиада

Акватека "9-ти километър" е идеалното място за разпускане след напрегнатия или досаден ден на работното място. Комплексът съчетава комфорт, спокойствие, възможности за спорт и пълноценен отдих срещу ниски цени. През седмицата входът е само 3 лева като билетчето ви осигурява къпане в басейните, шезлонг, чадър и масичка. По-рано дошлите могат да се излегнат безплатно и под белите шатри - всяка снабдена с маса и столове за хранене. Другите не трябва да се притесняват - комплексът разполага с над 600 шезлонга и още толкова седящи места.

Акватека "9-ти километър" стяга уникално за Пловдив събитие - Майна Олимпиада, която ще продължи цял месец. Събитието ще е гарнирано с красиви участници, различни спортове и с много хумор. Дисциплините ще са алтернатива на тези, които се играят на Олимпиадата в Лондон. Уникалното събитие започва другата седмица. Пикантни подробности около Майна Олимпиада ще ви разкажем следващите дни.

В комплекса на 9- ти километър има два басейна, единият е плитък - подходящ за семейства с деца. Любителите на спорта пък могат да поиграят бандмингтон и мини футбол. Другото предимство на Акватеката пред останалите комплекси, които са в града е, че освен покрай басейна, шезлонгите са раположени върху свежа окосена трева. Учените вече доказаха, че именно този аромат действа против стрес и главоболие.

Всяка вечер от 20 до 22 часа Акватеката обявява хепи ауър. Тогава плащате един коктейл, а получавате два. Пловдивчани си падат най-много по мохитото със свежи ментови листа и много лед, констатират барманите.

Проблемът с комарите, мухите и другите досадни насекоми на "9-ти километър" е решен. Два пъти на ден се пръска със специални препарати, разказват от комплекса. 

Ако нямате собствен автомобил, не се тревожете. Голяма част от посетителите на прекрасното място пътуват с автобусите от Пловдив до Пазарджик, Радиново и Костиево, които тръгват на всеки час от автогара Север.

През уикенда входът е 5 лева, а вечер 2 лева, но само за господата. Дамите влизат безплатно.