Трябваше да го направя, отронил Тодор след като разстрелял жена си

Архив Пловдив

25-07-2012, 16:43

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Нели Иванова, БургасУтре

Всичко от Автора

Повече от час убиецът дебнал жертвата си, прикрит в тъмен ъгъл в двора на къщата

“Трябваше да го направя”, отронил 30-годишният Тодор Иванов след като изстрелял три куршума в гърба на съпругата си Виолета почти от упор, пише БургасУтре.

Това разказа един от свидетелите на кървавата баня в Сарафово на 23-и през нощта, когато убитата местна красавица празнувала 31-вия си рожден ден. Виолета беше застреляна от мъжа си, с когото в момента били в развод. Тя остави две момченца на 3 и 5 годинки, за които сега се грижат майка й и баща й - Борис Кутев.

Около 20 ч. във фаталната вечер приятели на Виолета и брат й Камен забелязали Тодор да се разхожда из Сарафово с колата на убитата. След като бил видян, Тодор изоставил возилото. Малко по-късно Виолета научила къде е колата и тръгнала да я прибере. През това време Тодор се скрил в двора на къщата и зачакал с пистолет в ръка жена му да се върне.

Повече от час той дебнал за съпругата си, прикрит в тъмен ъгъл в двора на къщата. Край скривалището му разследващите открили фасове, както и чантичка с личните му документи.

Изпушил е над 5 цигари докато я чака, каза за БургасУтре наблюдаващият прокурор Йорданка Дачева.

Днес 30-годишният мъж, който е само с основно образование, се изправи пред състав на Бургаски окръжен съд за промяна на мярката за неотклонение. В съда не пристигна никой от близките му. Магистратите с председател съдия Цвета Попова прецениха, че предвид тежкото обвинение той трябва да остане в ареста.

“Няма да обжалваме”, каза на излизане от съдебната зала защитникът на Тодор адв. Живко Нейчев.

3 гилзи открили криминалистите в двора на къщата, където се разиграло убийството. При аутопсията на Виолета съдебните медици констатирали 3 огнестрелни рани в гърба и 2 проектила в областта на лявата мишница. Пистолетът, с който Тодор извършил убийството бил незаконен, стана ясно в съда днес. Тодор се снабдил с него, както и с патрони дни преди това.

“Цял живот съм бил перфектният човек и съпруг, тя искаше да избяга с децата, психически ме съкруши, не съм бил никога лош с нея или с децата, за 20 дни /б. ред. - откакто тече разводът/ станах най-лошият”, заяви пред магистратите Тодор.

Изключителна дързост, упоритост и жестокост се наблюдават в поведението на обвиняемия”, заяви в съда прокурорът Йорданка Дачева. В подкрепа на това държавният обвинител представи като писмено доказателство за тормоз от страна на Тодор ограничителната заповед да не приближава Виолета и децата им на по-малко от 100 метра.

Прокурорът допълни и с 2 досъдебни производства на районния съд за кражба на бижута от майката на Виолета и нейната кола, образувани по жалби на убитата.

“Преписката за откраднатите бижута е срещу неизвестен извършител, а колата е семейна – и двамата имат права върху нея”, контрира адв. Нейчев и наблегна на чистото съдебно минало на клиента си.

По делото са назначени множество експертизи – биологична, дактилоскопска, химическа и съдебно-медицинска. Съдът отчете и факта, че след като стрелял смъртоносно по жена си Тодор насочил оръжието и към брат й Камен. “Опитал се е да стреля, но пистолетът засякъл, това е единствената причина да се предотвратят най-малкото наранявания”, заяви съдията Попова.