Обзор показва духовна България в снимки

Архив Бургас

25-07-2012, 10:53

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Кадрите са дело на Светлозар Стоянов, любител фотограф, който посветил 14 г. от живота си в пътуване на автостоп в събиране на прекрасните си фотографии. 

Фотоекспозиция на храмове, стенописи и манастири от множество кътчета в цялата страна наредиха в двора на църквата "Св. Иоан Предтеча" в Обзор.

Кадрите са дело на Светлозар Стоянов, любител фотограф, който посветил 14 г. от живота си в пътуване на автостоп из страната, където заснел множество духовни храмове. След Обзор своеобразната съкровищница ще гостува в Бургас и Несебър. 

Авторът пренася сам от град на град семплите стативи със стара каравана и показва духовната страна на България. Отказва охрана за изложбата, предложена му от местната администрация, с простичките думи "божа работа, с божието присъствие никой няма да оскверни църковния двор", обясняват оттам. 

„Искам да покажа националните богатства на България, историческите ценности, които ни карат да се чувстваме горди“, казва Светлозар Стоянов. Той почерпил вдъхновение от книгите на чешкия професор по история Константин Йозеф Иречек, познат и като герой на Алеко Константинов.