Отварят в Бургас втората у нас лаборатория за качество на храните

Архив Бургас

25-07-2012, 11:00

Снимка:

архив 7heplace.com

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Тя ще заработи от 1 август, научи БургасУтре. За изграждането и оборудването й "Общински пазари"  похарчили общо 23 хил.лв. Оттам се надяват до 2 год. да си възвърнат вложените средства.

От 1-ви август в Бургас ще заработи втората в страната специализирана лаборатория за изследване качеството на плодовете и зеленчуците, научи БургасУтре. 

За изграждането и оборудването й дружеството е похарчило общо 23 хил.лв. Оттам се надяват до 2 год. да си възвърнат вложените средства.

”Това е втората подобна лаборатория след тази в София. Оттук нататък спокойно може да гарантираме качеството на храните - по столове, пенсионерски домове, детски градини, училища, болници. Няма да съкращаваме персонал за сметка на нови работни места в лабораторията. За тази цел преквалифицираме кадри”, сподели авансово информацията специално за БургасУтре шефът на "Общински пазари" Живко Панайотов. 

Той посочи още, че за първи път от 4 години насам дружеството внася дивидент към бургаската община в размер на 64 хил. лв. За никого не е тайна, че “Общински пазари” работеше на загуба и натрупа сериозни задължения през годините.

Към момента новото ръководство е разплатило всички дългове. “Имаме да даваме пари като дивидент към общината в размер на 119 хил. лв.”, допълни още Панайотов, но на фона на предходните задължения в годините назад те не притесняват ръководството на “Общински пазари”.