Пътят към "Градина" като лунен пейзаж, туристи трошат колите си в дупки като кратери

Архив Бургас

25-07-2012, 12:01

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Едва през 2013 година щели да бъдат заложени средства за основни ремонти. До тогава летовниците ще трошат не само колите си, но и нерви.

Пътят до къмпинг "Градина" е в окаяно състояние от години, но напоследък съвсем е заприличал на лунен пейзаж с огромните кратери, които са зейнали по шосето.

За преасфалтиране не може и дума да става докато не бъде изграден ВиК колектор по трасето от къмпинг Златна рибка до Военоморска база Атия.

По данни на градоначалника на Черноморец Добри Добрев, под чиято опека е к-г Градина, в бюджета на община Созопол и тази година няма заложени средства дори за частични ремонти по пътя. Той обяви, че единственото, което е предприел като кмет е чекълиране и засипване на част от по-големите дупки.

По думите на Добрев едва през 2013 година щели да бъдат заложени средства за основни ремонти. До тогава летовниците ще трошат не само колите си, но и нерви.

Почивката за много от тях излиза "златна", ако освен средства за престоя им се наложи да дават пари и за ремонт на автомобилите си. Особено неприятно е за чуждестранните туристи ако попаднат в такава ситуация, коментират местните.