82-годишна танцьорка стана рекламно лице на модна марка

Архив София

26-07-2012, 15:08

Снимка:

Ari Seth Cohen/ Advanced Style

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Запознайте се с удивителната история на една страхотна жена.

Модните къщи обикновено избират млади и наточени модели или бляскави старлетки за реализирането на новите си рекламни кампании. Но не и Lanvin.

Кампанията на луксозната марка за есента на 2012 година, видя бял свят миналата седмица, като този път в нея се взели участие няколко "истински" мъже и жени, изпъкнали със своя стил, подбрани от улицата. Сред тях попада и Жаки Мърдок – 82-годишна афроамериканка, родена в Харлем и с дълга кариера на танцьорка.

Откакто се помни най-голямата мечта на Жаки е била да отиде в Париж – но досега така и не го е направила. "Исках да стана следващата Жозефин Бекер или някой реномиран модел – но такива възможности не се даваха на цветнокожите жени", разказва тя.

На 17 години Жаки се появява на сцената на легендарния театър Аполо за пръв път, като част от трупата "Джаз танцьорите на Норма Милър". От тогава не спира да танцува.
Жаки има три дипломи за висше образование, включително магистърска степен по "Медийна екология" от Университета в Ню Йорк. Понастоящем Жаки пише книга за живота си.

Миналата година, както си вървяла из квартала, Мърдок била забелязана от Ари Сет Коен, който притежавал блога Advanced Style, предназначен за по-възрастни хора, които се отличават с персоналния си и оригинален стил. Той решил да я снима и да публикува снимките й в блога и в книгата си, носеща едноименното име. Оттогава насам, страхотният стил на Жаки се радва на изключително внимание.

И въпреки че Мърдок никога не била притежавала нищо на Lanvin тя споделила, че винаги е обичала модата. "Никога няма да ме видите облечена в джинси. Освен ако те не са бели – защото другите за прекалено обикновени. Аз нося предимно рокли. Обичам да съм различна. Имам набито око за хубавото и не ме интересува дали е подозрително евтино или доста скъпо", разказва Жаки.

Балерината разказала още, че винаги е искала да срещне Наоми Кембъл, на която се възхищавала и с която смята, че има далечна роднинска връзка. (презимето на Мърдок е Кембъл и родителите й са от Ямайка, където е родена и майката на британския супермодел), пише inews.bg