Кръчми и комплекси по морето крият обороти за хиляди левове

Архив Бургас

26-07-2012, 15:36

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Един от апарт комплексите по морето грабнал вниманието на данъчните с подозрително ниските доходи, които отчита чрез дистанционната връзка с НАП.

Комплекси от затворен тип и заведения за хранене прикриват обороти за хиляди левове.  На фрапиращите нарушения се натъкват данъчните в Бургас. Един от апарт комплексите по морето грабнал вниманието им с подозрително ниските доходи, които отчита чрез дистанционната връзка с НАП.

“Само за половин ден колегите са установили оборот, съразмерен с декларирания от туристическия комплекс за целия месец юни”, обясни пред журналисти по време на изненадваща проверка в обекта говорителят на приходната администрация в Бургас Христо Узунов.

Питейното заведение в комплекса пък било с изключен касов апарат. “Оборотът, който отчитат е в размер на 15-20 лв. дневно. При нашата проверка дори беше изключен касовият апарат”, допълни Узунов.

Въпросния комплекс се намира на к-г “Градина” и се следи от ревизорите близо седмица. Днес, представяйки се за туристи, данъчните наемат апартамент на стойност 156 лв. За тази сума не получават касов бон, нито фактура.

При влизането на екипите за проверка се появи управителят, който заяви, че не знае за никакви нарушения. Не му било известно, че подчинените му не издават касови бележки, но най-вече остана изненадан, че точно данъчни са наели един от апартаментите в хотела.

Както БургасУтре вече писа при проверки в Приморско пък служителите на НАП се натъкват на заведение за хранене с близо 200 места и жива музика, което декларирало оборот от 4000 хил. лв. за период от около месец.

При среднощната им проверка обаче те установяват, че само за вечер кръчмата прави оборот от 2 900 лв.”Това е 50 пъти над декларирания доход”, допълва Узунов. Проверките на НАП из туристически обекти ще продължат през целия сезон.