Манекенка приготви суши-цвете с кисело мляко

Архив Бургас

26-07-2012, 17:31

Снимка:

Дарик

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

 Каорун е изработила дизайн на ястията с форма на крава, българска роза и пеперуда.

Бивша японска манекенка приготви суши с българско кисело мляко и спечели награда в конкурс за млечни ястия, предаде Дарик.

Каорун се занимава с приготвяне на здравословни храни в родината си. Идва за втори път в Българияи вече е запозната с нашата кухня. Сред ястията, които й харесват е чушка бюрек. Това, което приготви за конкурса, част от Панаира на киселото мляко в Разград, е лично нейна рецепта.

До четирите вида суши бе оставила и лист с част от рецептата, тя издава, че оризът в сушито е овкусен с кисело мляко. На Каорун е и дизайнът на ястията с форма на цвете, крава, българска роза и пеперуда.

Японката се състезаваше с още 38 кулинари, приготвили общо 70 ястия с мляко, спечели награда за оригиналност. От община Разград й подариха гювече с пожелание догодина да сготви в него ново българо-японско ястие.

Професор Адалберт Кръстанов от Университета за хранителни технологии в Пловдив бе шеф на четиричленната комисия, в която влизаха още двама инженер-технолози и представител на Областната дирекция по безопасност на храните.

Сред наградените в традиционния за Панаира на киселото мляко в Разград конкурс за пръв път имаше и двама мъже. Димчо Димов от Разград бе приготвил гьозлеми и баница, и освен първо място в раздел тестени изделия с мляко спечели и приза за оригиналност.

Още един мъж си тръгна с грамота -Владимир Матеев остана трети при традиционни ястия с мляко.