Откриха оловен печат на Асеновата крепост

Архив Пловдив

27-07-2012, 14:52

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Археолозите се натъкват и на много фрагменти от керамични съдове

Заместник-кметът на Асеновград Манол Генов инспектира строително-монтажните и реставрационно-консервационните работи на Асеновата крепост от „Асенова крепост" ДЗЗД, предава asenovgradnews.com.

Проектът предвижда подобряване на инфраструктурата около паметника на културата. Строителите от дружеството работеха по разширяването на съществуващия паркинг, за да предоставят възможност на него да се поберат един автобус и пет леки автомобила. Започнато бе и изграждането на информационно-приемния център на мястото на стария. Пристъпено бе и към подготовката за подобряване на общото състояние на терена на крепостния комплекс и за изграждане на пасарелка. (Не е предвидено по нея да преминават хора с увреждания. Мотивът на екипа на проекта е, че все пак това е крепостно съоръжение – б.р.)

Успоредно със строителните работи вървяха и археологическите разкопки на Асеновата крепост. Наред с многото фрагменти от керамични съдове вчера открихме и оловен печат, похвали се директорът на Историческия музей Иван Дуков.