Коя е съпругата на Ким Чен Ун?

Архив София

27-07-2012, 12:53

Снимка:

© БГНЕС/ЕПА

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Личността на половинката на севернокорейския лидер е обвита в мистерия и предизвиква най-различни теории.

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен Ун е женен за 23-годишната Ри Сол Ю от 2009 година, според депутат от Южна Корея.

Любопитството около жената на Ким започна преди няколко седмици, след като севернокорейската държавна телевизия и новинарски агенции показаха видеокадри и снимки на неизвестна до този момент жена до Ким на официално събитие.

Името на мистериозната жена - Ри Сол Ю - бе обявено вчера от държавната телевизия.

Подробности около нейната личност останаха неизвестни, докато Джунг Чунг-Рай, южнокорейски депутат от Демократичната обединена партия, не присъства на среща на Националната служба за разузнаване при закрити врата.

По думите на Джунг Ри Сол Ю е посещавала средно училище преди да замине за Китай да учи пеене.

Дали двойката има тригодишно дете, както някои корейски медии твърдят, все още не е потвърдено от разузнавателните служби, добави Джунг.

Има две популярни теории, които циркулират за жената на Ким, която направила първата си публична проява по време на погребението на бащата на Ким Чен Ун Ким Чен Ир през 2011 година.

Някои я идентифицират като Хюн Сонг-уол - популярен член на музикална група.

Южнокорейски медии спекулираха, че Хюн преди да срещне Ким е била омъжена за военен офицер. Слуховете са, че Ким принудил двойката да се разделят, за да вземе за жена Хюн и те сега имат тригодишен син.

Други я определят като Ри Со Ю, изпълнителка от Оркестъра Унхасу. Съобщава се, че това е любимата група на Ким Чен Ун, която е направила няколко международни изпълнения.

Спекулира се, че Ри е от заможно семейство - баща й работи като професор, а майка й като акушерка.

Въпреки тази информация не се знае много за жената на Ким. Жените и партньорките на лидерите често са били мистерия за публичността.