Банкси не подмина и Олимпийските игри

Архив София

27-07-2012, 14:34

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Майсторът на графити е известен със социално насочените си произведения, някои от които са били показвани в различни музеи.

Световноизвестният художник на графити, от Англия, не пропусна да изобрази мнението си относно взетите мерки за сигурност в Лондон преди Олимпийските игри.

При всички големи събития, които предстои да се случат във Великобритания, майсторът на графити е винаги готов да изскочи със свое произведение, пропито с ирония.

За Олимпийските игри Банкси насочва иронията си към нечуваните драконовски мерки за сигурност завладяли Лондон. Той е изобразил лекоатлет с ракета земя-въздух в ръка, каквито властите в британската столица слагаха върху кооперациите на жителите без тяхно разрешение, съобщи бтв.

Банкси предпочита да остане анонимен, за това името, рожденната му дата и точното му родно място не са известни. Неговите графити красят улиците най-вече на Лондон, но се срещат и в други части на света.

Произведенията му имат социална насоченост или представляват модифицирани образи на известни картини и личности. Някои от творбите му са били показвани в музеи в Лондон, Ню Йорк и дори в Лувъра.