Сектор Г умря, няма вече ЦСКА!

Архив София

30-07-2012, 20:52

Автор:

Ангел Домусчиев, Sportline.bg

Всичко от Автора

"Титан" стисна за гушите "червените" фенове

От позорния мач ЦСКА - Мура тръгнахме бавно, целите в черно и с наведени глави.

Причината - погребението на великия в миналото клуб на "армейците", гордостта на футболна България. Панахидата можеше да се отложи, стига да бяха разкарани гробокопачите от "Титан". Хората, имащи силата да го направят, бяха феновете на "червените". Но не би. Поведението им по време на и след позорния двубой превърна мощния сектор Г в мъртвец, точно какъвто е ЦСКА.

Винаги публиката на 31-кратните шампиони и най-вече Северната трибуна, е била движещата сила на отбора. Защото не се страхуваше да се бори за своята кауза ЦСКА. Не преклони глава пред "Мултигруп", пред "Нове", пред Лупи. Отстояваше своята позиция, независимо правилна ли бе тя или не. Какво имам предвид? Васил Божков бе изгонен от "Армията", а не трябваше. При него ЦСКА бе нещо, сега е нищо. Сектор Г умря в ръцете на Димитър Борисов и Иво Иванов. "Титан"-ите убиха и агитката, след като разчлениха отбора. Гърнетата стиснаха здраво за гушите "ултрасите" и затвориха гърлата им.
 
Започна се с внезапния край на протестите миналия сезон, след като Стойчовите влязоха в поредица от победи срещу слабаците на "А" група. Краят бе именно на "Васил Левски" срещу Мура. Плахи скандирания "Пернишки боклуци!" и "Вън боклуците от ЦСКА!" едвам стигаха до гробокопачите в ложата. Разцепеният сектор Г е бледа сянка на себе си. Някои хора скачат на Дучето, но при него агитката бе юмрук, сега не става дори за цигански шамар. "Офанзива" е на парчета. Една част от групировката взима пари от Борисов и Иванов, говори се усилено в Борисовата градина. Именно заради това въпросните запалянковци свеждаха гузни погледи към земята при минорните възгласи срещу "Титан". Други от тях мълчаха, но от страх. Защото отказват банкноти, а в замяна получават заплахи. От кого е ясно и на децата.

След мача група от тридесет фена уж обсадиха сектор А да протестират. Скочиха, ама не на когото трябва. Нападнаха грозно журналистите, част от играчите-пионки, най-вече тъмнокожите. И пак закъсняха. Гърнето вече им бе теглил една пернишка и бе отпрашил с джипа. И пак Тошко Янчев на разпит, и пак прегръдки и целувки, обещания...Типъят сценарии се повтаря, плочата се изтърка. Това не е сектор Г! Любовта и смелостта на Трибуната ги няма, заменени от шума на пари и заплахите. А ЦСКА се гърчи, агонизира.

"Титан" започна да души агитката на клуба си, феновете на Левски и тези на Лудогорец я довършиха. "Сините" го направиха, като показаха на "брат'чедите" как се прави. Не останаха безразлични към позора в Босна. Обсадиха "Герена" вчера, днес, утре пак са там. Няма Батков, няма Тонев, няма Пеле, Меле, Иво Главата, разни Бижутери...Разбира се, няма как да оправдаем някои техни крайни действия, но привържениците на Левски крещят в лицата на всички, виновни за падението в Сараево: "Не се ебавайте с нас, защото ни има и сме тук! Защото ние сме Левски!". Резултатът ще дойде рано или късно, защото има действия. А къде са тези от сектор Г? Някакъв пич призова за протест в един фенски сайт и си сложи инициалите отдолу. И това е! Слабо, агитката на ЦСКА, много слабо! Така не се спасява любимия отбор.

Феновете на Лудогорец пък се събраха на една от последните тренировки. Цели 200 човека застанаха зад Петев и момчетата му. И довършиха "колегите" от ЦСКА, които не спират да се тупат в гърдите как са агитка №1 в България, а тези в Разград са селяни. Да, ама селяните ви сложиха в най-малкия си джоб, Северната трибуна. ЦСКА е в кома и пак не можете да съберете толкова хора на протест пред офиса на Гърнетата, "Армията" или където решите.

Време е да видим стария сектор Г. Онзи, който правеше от "Армията" ад за противника. Който не се плашеше от никой и нищо в името на голямата си любов ЦСКА. Къде са феновете, борещи се за отбора на сърецто си? Не ги ли видим отново и в най-скоро време, присъдата ще е само една - сектор Г умря, няма вече ЦСКА! Северната трибуна няма право на това, САМО ТЯ може да освободи клуба си от робството. Докога ще чака?