Морската градина става безплатна Wi-Fi зона

Архив Бургас

30-07-2012, 17:15

Снимка:

БургасУтре

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Със старта на музикалния фестивал Spirit of Burgas в петък зоната на Централен плаж на Морската градина в града става свободно интернет пространство за всеки, който има нужда от бърза и удобна връзка със световната мрежа.

Превръща една от основните пешеходни локации на Бургас в безплатна Wi-Fi зона. Със старта на музикалния фестивал Spirit of Burgas в петък зоната на Централен плаж на Морската градина в града става свободно интернет пространство за всеки, който има нужда от бърза и удобна връзка със световната мрежа.

Както БургасУтре вече писа една от новите зони с фрий интернет ще бъде на моста в Морската. Сред новите места за свободен достъп до нет е районът около културен център Морско казино, около Флората, към Конната база и дори и в района на тенис-кортовете до нея.

След края на събитието мястото остава за постоянно точка за свободен интернет достъп, напълно безплатна за всеки - услугата не изисква парола или код и потребителите не заплащат за трафика, който генерират. Към момента в свободни интернет точки са превърнати повечето от таксиметровите коли в града, както и централната ЖП-гара.

Община Бургас работят и по проект за подвижна Wi-Fi зона със свободен достъп в най-дългата автобусна линия в морския град - рейс 211, който свързва комплексите Изгрев, Център и Меден рудник.

Целта е пътниците да могат да използват безплатния интернет достъп по време на пътуването си във всяка една от колите, които обслужват линията.