Цигански сватби тероризират "Владиславово"

Мисия Варна

31-07-2012, 14:44

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Силно подразнен от своеволията на празнуващите, Неделчо Михайлов се разпоредил да се иска разрешение от кмета на община Варна за използване на озвучителна техника

Циганските сватби във "Владиславово" вбесиха кмета на района Неделчо Михайлов.

Заради терора на мургавите сватбари районният кмет е издал заповед, предвиждаща сериозни глоби за нарушителите на обществения ред в квартала.

Крайната мярка се е наложила заради зачестилите сигнали от граждани, които се жалват от силата на звука по време на ромските купони. Използваната мощна озвучителна техника от жилищни и нежилищни сгради произвеждала децибели, които се разпространявали извън пределите на помещенията, в които се провеждат организираните тържества, при това в продължение на денонощия.

Силно подразнен от своеволията на празнуващите, Неделчо Михайлов се разпоредил да се иска разрешение от кмета на община Варна за използване на озвучителна техника, а копие от него да получава кметът на района. Липсата на подобно разрешително ще коства на сватбарите от 100 до 500 лева за физически лица и 500 лева за религиозни общности, юридически лица и т.н., както и търсене на административно-наказателна отговорност, съобщава Дарик

На страницата си във Фейсбук кметът на район „Владислав Варненчик” е написал: "По въпроса за сватбите. Силно се надявам, че размножената и раздадена на братята моя заповед от  27.06. 2012 ще бъде разбрана. Иначе ще бъдат разбрани мерките, които са визирани там, при нарушение. Днес имах среща с кметския наместник по ромските въпроси - Митко Христов и общо взето, търпението ми почва да се изчерпва. Каквото и да означава това, който трябва ще разбере".