Фургон кацна върху 7-ия етаж на жилищен блок

Пловдив Лайф

31-07-2012, 00:00

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Семейството превръща терасата във фургон, за да се пази от летящи отпадъци

Изобретателен тракиец намери оригинален начин да увеличи жилищната площ на панелния си апартамент. На най-ниската част на вх. А на стъпаловидния блок 16, известен като “Белия лебед”, е кацнал … бял фургон. Само от едната страна на металното съоръжения се вижда малко прозорче, другите две страни са плътни, а четвъртата е прилепена към стената на блока.

Истинска загадка е откъде се влиза във фургона, тъй като отвън не може да се определи дали апартаментът е разширен вертикално, т.е. става мезонет, или е увеличена хоризонталната му площ. Неизяснено, засега, е и предназначението му.

Фургонът е от типа корабен контейнер за пренасяне на товари. Същият като онези, които бившата министърка на бедствията Емел Етем осигури на останалите без дом жители на селата от община Калояново при големите наводнения през 2005 г.

Най-вероятно съоръжението е било поставено с помощта на кран.

Кметът на “Тракия” Костадин Димитров загуби ума и дума, когато видя фургона, който би трябвало да е част от 8-ия етаж на блока. Той разпореди проверка на случая. Оказало се, че семейството е взело съгласие от съседите си, а през 2010 г. си е извадило строително разрешение.