Иво Маринов: Сезонът е много силен за българския туризъм

Архив София

10-08-2012, 19:45

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Според заместник-министъра на икономиката, облекченията при получаване на визи от руски туристи са гарант за устойчив растеж на отрасъла

Цените и доброто отношение са важни фактори за протичането на един успешен сезон, категоричен е заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Освен това България има осигурени няколко пазара като Русия, Украйна, Беларус, Молдова и страните от Централна Европа и това е в резултат на решенията, които бяха взети през месец февруари за признаване на валидните шенгенски визи за национални български, посочи Маринов. Важна роля има и решението от юли за гражданите на Русия, Беларус и Молдова, които през 2011 година са били в България, когато кандидатстват за българска виза да получат едногодишна такава. Маринов посочи и разкриването на допълнителен брой изнесени визови центрове на територията на Руската Федерация, Украйна, Турция и страните от Персийския Залив. Иво Маринов изтъкна, че всички тези усилия дават своите резултати в това число и засилената рекламна кампания на международните туристически борси.

"Фокус"