Из дневника на едно Гърне

Архив София

01-08-2012, 15:58

Автор:

Ангел Домусчиев, Sportline.bg

Всичко от Автора

Ето я Страстната седмица на човека, без когото футболът ни просто нямаше да бъде същият

Той е може би най-популярната фигура в момента, свързана с футбола ни, след Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

А се е събличал по шорти едва четири-пет пъти в задния си двор. Той е най-обсъждан, обичан от половин България, силно мразен от другата. Феновете на Левски го тачат, защото съсипа омразния им ЦСКА. Тези на "червените" го проклинат поради същата причина. Той е култов, превръща се в легенда - на пернишката култура и бит, на антицесекизма. Той е момчето, което говори с ТВ водещия на някакъв странен език. Той е Д. Б. до обяд, после става Гърнето. Мина Страстната му седмица, а Sportline.bg направи истински удар - добра се до тайния дневник на тази светла личност. Колкото и да ни бе трудно, разкодирахме черната кутия. Сега представяме на нашите читатели съдържанието и без редакторска намеса. Дали е истина или шега? Преценете сами...

ПОНЕДЕЛНИК

Значи, мило дневниче, лошо ми е! Всеки нов ден, особено в понеделник, се питам колко битки с махмурлука ще загубя по пътя към спечелването на войната. Снощи с Иво инспектирахме няколко столичини заведения и едно пернишко, че другото го затвориха. Значи, към 02:30 ни звънна Коко, да каже, че оставил Локо. Чудя му се какъв мъж е - отказа се само заради някакви два плаката! Не е като нас с Прахо, ние лесно се не даваме. Значи, Динев ни праща трима от Пловдив, значи. Не знаем кои са, ама ги прибрахме момчетата. Както се казва - дават ли ти взимай, гонят ли те от ЦСКА - стой и но отстъпвай! А сега да видим онзи от Плоски, дето само ни клепа, че играчи нямал, какво ще каже. Халал да са му!

Задачите ми за днес:

1. Да обърна три коктейла "Алказалцер" по пътя към офиса

2. Оперативка с Иво в 12:00 часа - на шкембе и бира, бира и шкембе. И...бира!

3. Да пратя охраната за вестници, ама без спортните. Че както казваше Коща, само датата им е вярна. Лъжат за мен и ЦСКА, долна работа...Журналистите са виновни! И феновете...Оф, стига, че се отплеснах...

4. Да се запозная с новите, дето ми ги прати Коко и да сменя гърнето на джипа

5. Среща с приятелите от младини - Джим, Джак, Джони...

ВТОРНИК

Дневничеее, ти мен уважавш ли ме или не ме уважаваш, значи!?!? Глей ся, аз съм най-щастливият президент на света! Що? Щото бихме Рапид у Виената. Да бе, отдавна беше, знам, знааам...Ама пак е актуално - игричите още чакат премията за мача (ха-ха-ха). Имам някакво усещане, че утре отново ще запиша името си в историята на ЦСКА-то. Онея от Мура ще ме хванат за...винкелО. Отборче на 7 години...На мен дори ризата, оная синята, е по-стара от тях - балъчета. Онзи от Плоски пак мрънкоти - нямал играчи да събере група за мача. Нали Станко е там, други му не трябат! Значи, той ги гони, после нямало играчи. Плоски оправдания...Ми няма, и у склада няма! Сеуекция не правихме, щото Венци си удължи отпуската на Майорка. Атлетчето ще го уредим за другия кръг на Лига Европа, става за крило. По-бърз е от чичо Нджонго, а и може да си спре топката от три опита.

Заб. Да не забравя да предупредя онази неприветлива личност Димитър Ангелов, че е персона нон грата на "Армията", в цялата Борисова градина, района на НДК, офиса на "Титан", Люлин 5, Обеля 2, Алдомировци...Абе, да си стои в Младост и това е!

СРЯДА

Ей, много съм доволен, значи! Хората на Киро бързо се сбогуваха с Шампионската лига. Нека им е! Съдията им бил виновен, трънки! А Домуса що беснее, че го поливали с бира в Загреб!? Луда работа, вместо да се радва, той се сърди. Че това си е манна небесна. Де на мен така да ми се усмихне късметът...Дано се паднем с голям отбор след Мура-та. Може да изкяра при гостуването и да ме накиснат с виски.


PS: Стойчо пак ми лази по нервите. Отбор не се правело в ЦСКА. Нещо не говорим на един език - уж бизнес щяхме да правим, сега друго иска...

ЧЕТВЪРТЪК

Ох, Пресвета Богородице и ти Дево Пернишка!!! Захапахме Мурата със станьола!!! Е, поне познах - записах името си в историята на цесекато. Изненадаха ме момчетата, само Станко не. Той поддържа форма, пак изпусна от два метра в края на мача. Бесен съм! Значи, какво да направя аз? Аз не играя футбол, само белот и понякога хоро. Казах им го на онези гадни журналя - ще преспа и ще взема решения. Ама сега отивам да обърна едно-две-три, че много се нервирах. Дучетата пак ме псуваха, ама не им останах длъжен. Такава люта теглих на един, че свят му се зави. Казах на моите момчета от секюритито ми да подарят по едно синьо око на феновете, в Перник носи късмет. К'во искат тия, бе!? Отпадаме с високо вдигнати глави, без загуба. А хората на Ганя - нож, жица, 1:3 в Сребреница...
 
ПЕТЪК

Наспах се и реших - пак ще си легна...Стойчо бил обещал на феновете да не дава оставка. Принципен човек, такъв ни трябва. Ма да не се плаши, може да я извади. Аз какви неща съм им обещавал. Реших го - гоня половината отбор. Дюлгера и Коста също олитат, щото ме дразнят. Спряха да носят, заспиват ми на масата едва в 04:00 сутринта. А и им се изтъркаха четките по мой адрес. Ще взема още трима от Коко и готово. Дано поне се раздават повече от изгонените - на, по, под и върху тейбъла. Като се замисля, добре е, че стана това с Мура. Сега имаме време за второ турне в Либия, едно в Перник и за барбекю в двора на Иво. Жеката пак се изложи - продали сме били мача. Той да каже за чичота на вуйчото на лелята на стринка му, за който звъня да ми иска пари да го измъкна от затвора...Аман от легенди и алкохол-менте!

СЪБОТА

Оф, най-накрая - днес не съм на работа! Ще събера Ивчо, Венци и Атлета на по бира у нас пред компа, че май ще трябва нова сеуекция. Ще поговоря и с жената, че пак не е изхвърлила боклука. Резил - явно наистина обущарят ходи бос, да го еВа. Трябва да инспектирам ремонтите на "Армията", смениха ли покривките в ресторанта, напълниха ли бара. Ей, не е лесно да си Гърне!

НЕДЕЛЯ

Прибирам се рано сутринта и какво става - холът се върти, картините падат, синята риза се клати зловещо на закачалката. Иии, пребледнях! Викам си - ново земетресение в Перник. Опааа, грешка - оказа се, че е от двойните без лед. Утре е важен ден, слагам началото на новия ЦСКА. Без мен? Да, да, вертоУет...Няма къ да стане! Един перничанин не се предава лесно. Нека ме хранят, ама да внимават, че от пияния и лудия бягя! Ха, наздраве!

Бел. авт.: Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна

PS: Сериозни коментари и анализи за ПФК ЦСКА ще има, когато наистина видим "червените" като ПФК. Стадион, школа, адекватно управление, нали така беше? Докато стане това - хумор, който поне малко да се доближава до случващото се на "Армията" в действителност и играта на Стойчовите. Знаем, няма как да ги надминен, те са царе в това отношение..