Автобусът до морето струва с 2 лв. повече от днес

Архив Бургас

01-08-2012, 05:32

Автор:

в. Сега

Всичко от Автора

ко горивата продължат да поскъпват, не е изключено ново повишение на билетите за автобус. 

В разгара на лятото поскъпват и автобусните билети. Вчера повечето транспортни фирми обявиха, че не могат повече да отлагат и вдигат цените от 1 август. Повишението се дължи на скока на автогоривата.

С 2 лева повече ще струва от днес пътуването от София до морето, а за по по-късите разстояния увеличението е с левче. Това съобщи пред "Сега" Жаклин Раковска, директор на "Етап Адрес" и "Груп +". Тя посочи, че за една година се е натрупало поскъпване около 22 ст. за литър гориво и затова се налага промяна на тарифите. Повишение с 1-2 лв. ще има и за рейсовете на "Карат-С", каза шефът на компанията Миролюб Столарски.

От бранша твърдят, че корекциите ще покрият единствено увеличените разходи за пълнене на резервоарите и няма никакви шансове да вдигнат печалбите си или пък заплатите на персонала. Ако горивата продължат да поскъпват, не е изключено ново повишение на билетите за автобус. 

Междувременно транспортният министър Ивайло Московски призна, че и за билетите за влак скокът е неизбежен. Какви ще са промените, ще стане ясно наесен - БДЖ и министерството тепърва ще правят анализи за ефекта от високите цени на тока и нафтата.