24 лв. стаята в частна квартира, над 50 лв. в хотел със закуска

Архив Бургас

01-08-2012, 12:05

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

За любителите на къмпинг-туризма пък каравана на къмпинг “Смокиня” край Созопол може да стигне 120 лв. на вечер в зависимост от това на коя линия се намира квартирата на колела. Двойно бунгало край ”Градина” с климатик, баня тоалетна и телевизор излиза 45 лв

12 лв. на вечер излиза нощувката на човек в частните квартири по черноморските ни курорти, а в хотел на морето в зависимост от звездите, цената скача на над 50 лв.

Естествено престоят в хотел си има доста предимства като паркинг за автомобили, басейн, интернет и редица друи. В цената влиза дори закуска. Малко туристи обаче могат да си позволят да отделят по петдесетачка на вечер за спане затова предпочитат частни квартири или къщи, които местните отдават през лятото в курортите.

Там цената за легло на вечер варира от 12 до 15 лв.,в зависимост от това какви екстри съпътстват стаята. Разполага ли с климатик, самостоятелен санитарен възел, телевизор и интернет стаята за двама може да удари и цена от 45 лв. Докато в  хотел три звезди например в Поморие над тази цена трябва да доплатите поне още 25 лв.

За любителите на къмпинг-туризма пък каравана на къмпинг “Смокиня” край Созопол може да стигне 120 лв. на вечер в зависимост от това на коя линия се намира квартирата на колела. Двойно бунгало край ”Градина” с климатик, баня тоалетна и телевизор излиза 45 лв.

Определено значително по-евтино излиза, ако планирате почивката си на море поне 3-4 месеца преди пика на сезона.

Тогава офертите са доста примамливи и поне 2 пъти по-ниски като стойност от предлаганите сега. Аналогична е ситуацията и при почивките извън пределите на страната, особено в Гърция където заради кризата цените са в пъти по-занижени.