Трафик още от Созопол заради Spirit-a, квартирите и в селата заети

Бургас Лайф

03-08-2012, 00:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Квартири за туристи се харчат дори в минно селище Черно море на 15 км от Бургас

Засилен трафик, заради началото на най-големия музикален фестивал на лятото Spirit of Burgas се очертава днес още от обедните часове на главния път Бургас - Созопол, съобщиха от областно пътно управление.

Еднна от причините за голямото натоварване е и подготовката на феновете за фестивала, които не са успели да намерят свободни места в Бургас и са потърсили друга алтернатива.

"Аз и приятелите ми почиваме от седмица в Созопол за да можем да съчетаем нещата  почивка и Спирит", разказва Александра Ботева от Русе.

По думите й в Созопол също било трудно да се намерят свободни места, затова тя и още трима души се разпределили в квартири. Както БургасУтре вече писа хотелите, а и частните квартири в града и кварталите са отдавна напълно ангажирани с меломани от цял свят, които идват у нас специално заради фестивала.

По-страстните меломани обаче са стигнали до друга крайност - намерили са евтин престой по 3 лева на легло в близките до Бургас селища.

Според собственици на имоти извън града вече втори ден нямало свободни места в къщите със стаи под наем. 

"Оказва се, че места за спане няма никъде, дори къщите в минно селище Черно море са окупирани от меломани", оплака се 30-годишната Марина Йорданова, която решила да потърси роднини в село Ветрен, след няколкочасово издираване на подслон в Бергас и оконите селища.

Тя е една от стотиците гости на Бургас, останали без хотелска стая, поради закъсняла реакция.