Лиляна Павлова: С добра пътна инфраструктура се привличат инвеститори

Архив Бургас

03-08-2012, 15:34

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Важни инфраструктурни проекти ще бъдат реализирани до края на тази година, обеща регионалният министър в Сунгурларе.

"Още над 20 пътни съоръжения предстои да бъдат ремонтирани в Ришки проход, а после и други две в Бургаска област", обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Сунгурларе.

Там тя откри основно ремонтирания пътен участък Сунгурларе-Мъдрино, който свързва Сунгурларе с главния път Шумен-Карнобат и е изключително важен за района.

В отсечката са инвестирани над 2 милиона лева от държавния бюджет.  Причината за бързата реакция, според Павлова били множеството жалби за лошите условия в този район на страната.

"За нас няма значение дали пътят ще бъде второкласен, третокласен или пък магистрала, защото най-важното е хората да могат да пътуват свободно без да трошат автомобилите си ие да се саздават предпоставки за катастрофи", каза още министърът. 

По думите й конкретно отсечката до селото и община Сунгурларе не е била ремонтирана от 30 години. 

Министър Павлова изрази увереност инвестираните средства в пътната инфраструктура да стимулират инвеститорите и да направят инвестиционния климат на общината до-добър.

Вложените средства в проекта за пътищата в Ришки проход са над 54 милиона лева, рехабилитацията там се очаква да приключи до следващата година. 

В началото на следващата седмица министър Лиляна Повлова ще бъде отново в Бургаска област, когато предстои да бъде открит третокласния път Ахелой Резово, ремонтът по който стартира преди два месеца.