Ученик от Английската стана най-младият доброволец в диабетния център

Архив Бургас

04-08-2012, 11:16

Снимка:

Велина Савова

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

17-годишният Пламен Славов, който е син на известния уролог и зам. шеф на МБАЛ д-р Стилиян Славов, е амбициран да следва стъпките на родителите си и да се занимава с медицина. Водещото за него е да помага на пациентите.

17-годишния Пламен Славов, син на известния уролог и зам. шеф на МБАЛ-Бургас д-р Стилиян Славов, oт няколко дни помага на специалистите в Диабетния център и спокойно може да се каже, че е най-младия доброволец досега там, научи БургасУтре.

“Чувстото да помагаш на хората е водещо за мен”, казва момчето. Пламен прекарва в диабетния център по 3-4 часа дневно.

Той обясни, че е завладян от емоцията да се помага на хората от най-ранна детска възраст. До голяма степен роля са изиграли и родителите му, чиито стъпки явно смята да следва.

“Майка ми е специалист вътрешни болести, баща ми е уролог и зам. директор на болницата. Аз уча в Английската, но със сигурност по-нататък ще се занимавам с медицина”, амбициран е 17-годишният Пламен.

По всичко личи, че дейността тук не го стряска, въпреки тежките случаи на някои от пациентите  и манипулациите, които се извършват.

Очевидно е, че предпочита да е тук, вместо на плажа, явно амбицията му и желанието да помага са големи, казват по-възрастните служители и доброволци в диабетния център.