Навършват се 50 г. от смъртта на Мерилин Монро

Архив Пловдив

05-08-2012, 10:09

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

В 19 ч. по Гринуич ще има възпоменателна церемония на гроба на секс символа

Почитатели на Мерилин Монро от САЩ и от целия свят днес ще си спомнят преждевременната смърт на своята любима актриса, настъпила точно преди 50 години.

Днес в 19 ч. по Гринуич ще има възпоменателна церемония на гроба на певицата в мемориалния парк "Уестууд" в Лос Анджелис. В САЩ са предвидени още редица възпоменателни прояви по този повод.

В събота вечерта възпоменателно събиране имаше във филмовото студио "Туентиет сенчъри фокс", с което Мерилин имаше сключен договор, предаде Франс прес.

В навечерието на тъжната годишнина 200 фенки на Мерилин, дошли от Венецуела, Испания, Италия, Франция, Белгия, Великобритания и Австралия, се събраха около басейн в хотелски комплекс в Холивуд, като повечето от тях бяха дегизирани като Мерилин Монро. В разгара на това необичайно възпоменателно парти канадец предложи брак на годеницата си, дегизирана също като Мерилин. Проявата беше организирана от клуба "Безсмъртната Мерилин", в който членуват 500 души.

По повод тъжната годишнина от известно време в Лос Анджелис срещу 60 долара, туристическа фирма предлага 4-часов тур по стъпките на Мерилин Монро, по време на който се преминава през местата, позволяващи най-добре да се опознае животът, който е водила актрисата. Мерилин Монро почина на 5 август 1962 г. от свръхдоза барбитурати, припомня АФП.