Куриерска фирма достави револвер, не проучила пратката

Архив Бургас

05-08-2012, 15:01

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Куриерската фирма отказа публичен коментар. Не даде и отговор на въпроса, дали следващия път някой ще ни спре, ако се опитаме да изпратим бомба, показа репортерско проучване

Атентатът в Бургас промени изцяло представите ни за сигурност. След случилото се мерките на обществените места, летищата и автогарите бяха затегнати. В сила при пощите и куриерските фирми влезе код "червено", пише bTV.

ТВ-екип обаче безпрепятствено изпрати добре изработен бутафорен револвер по частна куриерска фирма. Никой от служителите на фирмата не се усъмни и не провери пакета, а скенер в офиса няма.

Единственото, за което беше попитан репортерът, беше дали пратката е чуплива.Служителят в куриерската фирма поиска лични данни, но не и лична карта, за да ги сравни. Така и имената, и телефонният номер, и ЕГН-то можеха да бъдат измислени.

На следващата сутрин пратката пристига в офиса на телевизията. Попитан какво има в пакета, куриерът беше убеден, че става въпрос за подарък и с изненада разбира, че е доставил пистолет.

Куриерската фирма отказа публичен коментар. Не даде и отговор на въпроса, дали следващия път някой ще ни спре, ако се опитаме да изпратим бомба?

Според наредбите пощенски оператори са длъжни да създават условия за осъществяване на наблюдение върху услугите, които предоставят, посочиха от Комисията за регулиране на съобщенията.

Задължени са да монтират за своя сметка необходимите технически устройства. Ако нямат такава възможност, могат да сключат договор с "Български пощи". Там има скенер, монтиран на входа на сградата.