"Бургас бийч" днес официално взе плажа в Черноморец

Архив Бургас

06-08-2012, 15:23

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Още днес фирмата концесионер оборудва медицинския пункт и ще позиционира водни спасители по ивицата, тъй като до този момент тя бе неохраняема.

Със значително полицейско присъствие, представители на местната и държавна власт в лицето на Областна управа, новият концесионер на плажа в Черноморец, фирмата "Бургас бийч", стопанисваща и бургаския плаж "Север" днес официално влезе във владение, научи БургасУтре.

Ивицата там от няколко години е безстопанствена. Апетитите за нея бяха големи, дори се стигна на няколко пъти до екшън сцени досущ като тези от мутренските години.

Преди две лета пък софийска фирма имаше мерак да я стопанисва, но след като спечели търга си направи оглушка и не внесе цялата сума за наема на плажа. Естествено от областна управа прекратиха концесията, но фирмата реши да жали решението на бургаския губернатор в съда.

Той от своя страна отсъди в полза на държавната власт. Така процесуални пречки за пускането на плажа в списъците на ивици за отдаване под наем вече не съществуваха.

Преди дни стана ясно, че концесионерът на плаж "Север" в Бургас е спечелил търга с тайно наддаване за плаж централен в Черноморец  с площ 15 000 кв.м. за период от 5 години.

С решението на комисията към Областна управа обаче не се съгласи един от останалите кандидати и обяви, че ще обжалва.

Днес обаче екип на БургасУтре видя наситено присъствие както на представители на фирмата "Бургас бийч", така и на местната и държавна власт. Оказа се, че управителят й Атанас Атанасов влиза официално във владение.

Пред екипа ни той обяви, че първото нещо, което ще направи и то още днес е да оборудва медицинският пункт и да позиционира водни спасители по ивицата, тъй като до този момент такива липсваха.

В същото време плажът там е предпочитан за много туристи, отседнали в Черноморец, и буквално се пръска по шевовете особено през пиковия месец август.

Атанасов допълни, че ивицата ще се заглади и оборудва с всичко необходимо, за да е комфортно и най-вече сигурно за летовниците. През следващата година пък ще започне и същинската работа по двата кея.

Очаква се и реализацията на така дългоочаквания за местните проект за рибно пристанище, тъй като след туризма основния поминък на хората там е риболова.