Внимание! Дежурен прокурор на всички мачове на Ботев

Архив Пловдив

07-08-2012, 13:34

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Стюарди ще помагат на полицаите за въдворяването на ред по трибуните

Ръководството на Ботев затяга здраво мерките за сигурност на Колежа след ексцесиите по време на контролата с Теута, разбра ПловдивУтре. Новите правила на стадиона бяха оповестени по време на среща с представители на всички фен-фракции.

Най-важното решение, което бе взето, е на домакинските мачове на Ботев да присъства дежурен прокурор и хулиганите да бъдат санкционирани по бързата процедура.

Друга новост е осигуряването на стюарди, които ще следят за действията на запалянковците. Техният брой ще бъде определян според важността и очакваната посещаемост на отделните мачове. Бройката обаче едва ли ще е по-малка от 50, като всички стюарди ще получават пари от ръководството на клуба.

Иначе в официалния сайт на канарите бяха описани подробно мерките за сигурност, които влизат в сила незабавно и ще важат през целия сезон 2012/2013.

Те са:

1. На територията на спортната зона не се допускат:

1.1    Лица, които отказват да бъдат проверявани.

1.2    Лица, в които се открият предмети, чието внасяне на територията на стадиона е забранено.

1.3    Лица, в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества.

1.4    Малолетни без придружител.

1.5    Лица, с наложена принудително административна мярка: „Забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина”.

1.6    Когато при проверка се открият оръжие, взривни вещества или други общоопасни средства, наркотични вещества или други упойващи вещества, се вземат мерки по реда, установен в съответния норманивен акт.

2. Забранява се предлагането на алкохолни напитки в спортната зона в деня на спортното мероприятие до три часа след неговото приключване.

3. Организаторите на мероприятието ще използват видеотехника при охрана на обекта, без да се уточнява нейното местоположение, като при извършване на нарушения, видеозаписите ще бъдат предоставяни на органите на реда за откриване на съответния нарушител.

4. За подобряване реда при провеждане на футболни срещи и с цел сигурността на зрителите, ръководителите на мероприятията назначават СТЮАРДИ.

4.1   Стюардите запознават привържениците с правилата относно реда в спортния обект.

4.2   Стюардите се грижат за реда в съответния сектор и при необходимост сигнализират полицейските органи.

4.3   Стюардите придружават привържениците по време на спортни мероприятия в страната и чужбина.

4.4   Стюардите назначават свой отговорник, който контролира и координира действията на придружителите. При организирани пътувания уведомяват органите на съответната областна дирекция на МВР.

4.5   Преди провеждане на спортно мероприятие стюардите провеждат среща с представители на фен-клубовете.

5. Организаторите на футболната среща ще изискат от органите на реда присъствието на дежурен прокурор за бързо производство.

6. Всяко посегателство спрямо стюард се счита за посегателство над длъжностно лице.