Ампутират крака на скитника без ЕГН

Архив Пловдив

08-08-2012, 16:55

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Петя Паликрушева

Всичко от Автора

"Пирогов" отпрати умиращ бездомник, добри хора се погрижиха

Мъжът с тежката гангрена и без ЕГН, открит пред Народния театър в София, ще бъде опериран, съобщиха организаторите от ФБ - групата “Сърцето на доброто”. Както ПловдивУтре писа по-рано през деня Венцислав Ласков е в тежко, безпомощно състояние. Животът му е застрашен. Утре в Пета градска поликлиника ще му бъде ампутиран крака.

Служители от столичната дирекция “Социално подпомагане” не могат да си обяснят случилото се с Венцислав, защото в ситуациите, когато имало опасност за живота, пациенти се приемали и оперирали по спешност, дори “без да са здравно осигурени”. Припомням, че снощи болният е бил отпратен от Пирогов, заради неплатени здравни осигуровки.

Доброволците от “Сърцето на доброто” ще търсят на нова инвалидна количка, ще съдействат пред ТЕЛК, за пенсия да инвалидност и настаняването на болния в Дом за стари хора.

Фейсбук групата е направила график за посещения на Венцислав в Пета градска болница и за помощ на изпадналия в беда българин.

Разходите по операцията ще бъдат поети от Дирекция “Социално подпомагане” в Столична община.

Пета градска болница в София се намира на бул. Столетов 67 А, тел.: 315 022. “Сърцето на доброто” призовава за помощ за бельо, плодове и всичко нужно за престой в клиника. Пълна информация около здравното и психическо състояние на бездомника ще предоставя д-р Пантелеев.

“Сърцето на доброто” е Фейсбук група за създаване на доброволческо общество, което помага на хора в нужда или в кризисни моменти. Проектът не е свързан със събиране на пари, а е нова идейно платформа, обединяваща желанието на хора да помагат. “Да си смел и достоен човек не е толкова лесно. За да разчупиш предразсъдъците и страховете, се изисква голяма смелост. Дори да я нямате, заедно ще я потърсим. Доброто се ражда и умира всеки ден. Дали днес ще се роди още едно добро, зависи от теб, мен, от всички нас”.