Съдят сина на Златко Баретата за притежание на незаконно оръжие

Архив Бургас

08-08-2012, 18:59

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

В същото време бащата бил бесен на младежа и говорил с него малко "неприятелски". 16-годишният Алекс Иванов - син на Златко Баретата, бе арестуван в Слънчев бряг, защото размахвал пистолет.

Синът на Златко Баретата - Алекс, ще бъде съден за незаконно притежание на огнестрелно оръжие, след като бе спитан да размахва пистолет "Валтер" в Слънчев бряг, предаде  BNews.bg.

Материалите по делото ще бъдат внесени в Несебърския районен съд до петък, съобщи директорът на полицията в Бургас Милен Димитров.

В същото време бащата бил бесен на младежа и говорил с него малко "неприятелски". 16-годишният Алекс Иванов - син на Златко Баретата, бе арестуван в Слънчев бряг, защото размахвал пистолет.

Органите на реда в този случай действали светкавично и според директора на полицията в Бургас Милен Димитров

до петък материалите по делото ще бъдат внесени в Несебърския районен съд. "Срещу Алекс Иванов е образувано бързо наказателно производство.

Колегите работят по случая и най-късно до края на седмицата ще го приключат", заяви комисар Димитров.

За незаконно притежание на огнестрелно оръжие по принцип може да получи между 2 и 8 години на топло.

Той обаче не бил регистриран в полицията с други криминални прояви, макар мълвата да носи друго, заради което е възможно да му се размине само с условна присъда, уточняват адвокатите.

"Алекс Иванов не е буйствал и не е арестуван пред ресторант или дискотека. Той е задържан при рутинна проверка в автомобил, в който се е возел. По време на задържането му не е оказал съпротива", обясни шефът на РУ "Полиция" в Несебър Стайко Манев.

В ареста Алекс се възползвал от правото си да не дава обяснения. Нямало обаче как да ги избегне по отношение на бесния си баща. "Чух се с него по телефона. И почти си говорих с него малко... неприятелски.

Какво да ви кажа - лапешка работа. Момчето страда малко и заради мен. Ако беше нечий друг син, по медиите нямаше да се пише толкова", признал Баретата, цитиран от "Телеграф".

Историята на Алекс коренно се различава с всички версии по темата. Момчето казало на баща си, че не е размахвал оръжието, а просто то изпаднало от кобура.

Само че не става ясно защо изобщо има пистолет, при това зареден. Предполага се, че пистолетът е бил на някои от охранителите му. Близки на закопчания младеж повече се притеняват, че престоят в ареста ще се отрази зле на здравословното му състояние.

От дете имал сериозен здравословен проблем и преди време бил на хемодиализа, затова загриженият родител помолил за специално отношение.