Болен от Паркинсон шашна полицията, арестуват го

Архив Пловдив

09-08-2012, 14:52

Автор:

Петя Паликрушева

Всичко от Автора

Жител на английското селце Окхъм Марк Уорсдорф, наблюдаващ от трибуната олимпийските гонки, бил задържан от британските полицаи, защото изражението на лицето му се сторило подозрително

Жител на английското селце Окхъм Марк Уорсдорф, наблюдаващ от трибуната олимпийските гонки, бил задържан от британските полицаи, защото изражението на лицето му се сторило подозрително на стражите на реда, пише в. “Дейли мейл”.

54-годишнният инструктор по таекуондо се опитвал 5 часа да обясни на полицаите, че не може да се усмихва и да вика заедно с останалите зрители, защото страда от болестта Паркинсон, и мускулите на лицето му са частично парализирани.

Стоях на мястото си и никого не пипах. Дори не успях да разбера нищо, когато ме хванаха, свалиха ме от двуметровата трибуна, положиха ме с лице към земята и оковаха ръцете ми зад гърба с белезници, разказва по-късно мъжът.

Главно основание за решителните действия от страна на защитниците на реда било изражението на британеца.

Човекът на трибуната не се усмихваше и не даваше вид, че се радва на присъствието си на олимпийските игри, се казва в заявлението на полицията. Той се намираше в непосредствена близост от групата на демонстрантите. Маниерите му на поведение и дрехите му бяха повод за намеса от страна на полицаите, за да не се допусне нарушение на обществения ред. Към мястото на събитието се приближаваха участниците – велосипедисти и той беше потенциална опасност за голяма група зрители. Тогава офицерите решиха човекът да бъде задържан.

Арестуваният предизвикал още по-големи подозрения, когато по време на обиска у него бил открит нож и няколко макети на хладно оръжие. Уорсдорф преди да се качи на трибуната демонстрирал пред зрителите уменията си по таекуондо. Страстите се уталожили, когато с полицаите се свързала съпругата на зрителя, която започнала да се безпокои за отсъствието му.