Съдът в паника: Не знаят къде е Алексей Петров

Новините

09-08-2012, 05:53

Снимка:

АРХИВ

Автор:

"24 часа"

Всичко от Автора

Съдът ще наложи глоба на отговорните за незаконното преместване.

Два дни съдът не знаел къде се намира основният подсъдим по мегаделото "Октопод" Алексей Петров, който преди 3 седмици бе настанен за лечение в болница "Овча Купел",

съобщава"24 часа". Бившият съветник в ДАНС, който е обвинен като тартор на престъпна банда за рекет, бил изведен от една клиника без разрешение на магистратите. След това той бил доведен до болницата на Софийския централен затвор, откъдето после е изписан и пратен за консултация към МВР болница. Според информация от ръководството на софийския затвор повод за изписването на Петров било негово падане край басейна, в който плува. При преглед след това било установено, че е спукал кост на дясното си стъпало.

За незаконното преместване на тартора на Октопода в Софийския градски съд разбрали на 7 август т.г. от медицинска справка, изпратена от специализираната болница за активно лечение на лишените от свобода в София.

Заради противоречащото на закона преместване съдът ще наложи глоба на отговорните за това. До вчера на обяд магистратите не знаеха къде се намира основният подсъдим по наблюдаваното от Брюксел дело. От администрацията изпращаха спешни запитвания, къде се намира лишеният от свобода. Едва в късния следобед СГС бе информиран, че Петров на два пъти в последните 2 дни е воден до болницата на МВР, където установили, че няма травматични проблеми от падането. След това обаче арестантът отново е приет в неврологичното отделение на затворническата болница.