Бомбастични намаления в разгара на сезона предлагат световни марки в Бургас

Парите

09-08-2012, 00:00

Снимка:

Нели Иванова

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Огромни надписи с до - 70% или обява "Ликвидация" привличат местни и туристи като магнит

Атрактивните намаления на дрехи, обувки и аксесоари вече започнаха по бургаските магазини. Огромни надписи с до - 70% или обява "Ликвидация" привличат местни и туристи като магнит, показа репортерска проверка на Burgasutre.

На места започнаха да обявяват отстъпки още в края на юли. В началото на август обаче рекордните намаления вече са почти навсякъде. Някои от търговците са склонни и на допълнителен пазарлък. А вариантите плащаш едно за 20, а две за 35 лв. се прилагат почти навсякъде.

Хората пазаруват стабилно не само за отпускарския август, но и за следващия сезон. Сериозните отстъпки дават възможност за обновяване на гардероба и то на много приемливи цени, коментират търговци.

Особено при наложили се марки като H&M, Bershka, Zara и Mango. Така всеки, който се е двоумял дали да купи дреха за 70 лв. например, сега може да се снабди с нея на половин цена, естествено ако номерът е в наличност.

Бърз преглед из магазините на тези марки показва, че сейл-ът е от 30-40%, а на места дори удря и 70%.

И докато повечето магазини разпродават с намаление ежедневно облекло, в Mango например може да се сдобиете с елегантна вечерна рокля на цена от 79.99 лв., която само до преди дни е струвала 159 лв.

В H&M пък топове, блузи и летни аксесоари привличат като магнит с невероятно ниски цени от порядъка на 10 лв., 12лв., 15лв. "Не държа да съм облечена по последна мода, затова избирам точно този момент да пазарувам, така мога да обновя на практика почти целия си гардероб и то на много приемлива цена", обяснява 27-годишната Надежда Маринова, която вчера си напазарува 5 тениски за 10 лв. бройката. 

При обувките също не липсват намаления без значение дали са елегантни, ежедневни или по-спортни. Магазините чистят, за да дадат място на новите колекции. Така спокойно може да се заредите с по няколко чифта сандалети, дори и да си оставите чифт за следващото лято.

При чантите намаленията са избирателни, според модела. Ако е по-летен, цената драстично пада надолу, по-тъмните и изчистени тонове запазват своята стойност, но и там при малко повече търсене може да имате късмет. Огромните плажни торби в шарени багри в момента вървят за по 9 лв.

"Не само че ще си купя, ами дори се чудя дали да не взема две. Моята лятна отпуска предстои следващата седмица, така че и това лято ще мога да се порадвам на новата си чанта", заяви млада бургазлийка, която в крайна сметка си тръгна с бонбонено розов модел за 9 лв. + подарък портмоне в същия десен.

Интересни предложения има и за господата. Пролетни якета например се търгуват за 25-30 лв. Мъжките дънки са само по 20 лв. А тениските и тук вървят масово по 10-12 лв.