196 акта за хотелиери и ресторантьори по морето

Мисия Варна

10-08-2012, 06:33

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

"Новинар"

Всичко от Автора

За половин година инспекторите са направили общо 3 826 проверки

196 акта са издадени на хотелиери и ресторантьори по родното Черноморие за юни и юли от инспекторите на Комисията за защита на потребителите,

пише "Новинар". За този период са направени над 1 510 проверки и има наложени имуществени санкции. Глобите варират 1 000 до 3 000 лева, а актовете не са много на фона на броя на инспектираните обекти. Освен това нарушенията не били толкова сериозни, защото търговците вече са научили основните си задължения - обектите да са категоризирани, предоставяните услуги да отговарят на притежаваната категория, както и да се предоставя неподвеждаща информация на потребителите.

Въпреки това най-срещаните нередности тази година са необявени цени на нощувките и на други предлагани услуги. При проверки в заведенията за хранене и развлечения пък липсвали менюта с цени и грамажи. Нямало и удостоверения за категоризация, които да се виждат от всички клиенти в заведението. Данни на комисията показват, че за първата половин година инспекторите са направили общо 3 826 проверки за туристически услуги.