Бирата като спорт

Новините

12-08-2012, 09:05

Автор:

"Стандарт"

Всичко от Автора

Този спорт ще закали ръцете и черния ви дроб

„Стандарт” прeпоръчва на читателите си, които не са на почивка на планина или на море,  да опитат нов вид спорт, в който не се изискват кой знае какви умения, а само да можете да пиете бира.

Спортът се нарича Beer Pong и идва от Америка, а у нас може да го практикувате или у дома, ако имате подходяща маса, или в Cafe Gio, където всяка седмица се организират турнири.

Eдин срещу друг играят два отбора от по двама играчи. Нареждат се по 10 пластмасови чаши на отбор, които са подредени в триъгълна формация от двата края на масата. Целта е да премахнете тези на противника, преди той да елиминира вашите. Чаша се отстранява, когато пинг-понг топчето попадне в нея. Всички чашки са пълни с бира освен последният ред, който е пълен с вода. Според правилата елиминирате ли чаша може да я изпиете. Позволено е отборите да се разсейват един друг. Победител е този, успял да махне всички чаши на противника си.
Масите за турнира са специално направени  по поръчка като едната от тях има нарисувана Менделеева таблица, само че за бира.

Ако имате свободно време и желание не се чудете, ами опитайте този вид забавление Beer Pong. Той гарантира поглъщането на солидни количества бира (които както знаем през лятото са неизбежни), запознаване с готини, свежи хора и най-важното практикуването на спорт, който ще закали ръцете и черния ви дроб. Наздраве!