Баровци се къпят в бани от времето на соц-а

Архив Бургас

13-08-2012, 10:52

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Някои вадят по два бона, за лятна почивка на море и смятат, че за тези пари заслужават поне нормална тоалетна.

Едва крепящи се бани, строени по времето на соц-а, боклуци и мизерия. В такива условия почиват иначе заможните туристи на къмпинг Градина. Условията там са повече от нечовешки. Дори и да успееш да се вредиш в къпалнята, вероятността да останеш разочарован от липсата на вода е повече от голяма.

“Нямало налягане! Плащаме по 40 лв. на ден тук, а дори няма къде да се изкъпем. Водата е лукс, не говоря за топлата, за такава изобщо не може да става въпрос”, обяснява Катерина Стоянова, която е заедно с приятеля си на каравана в къмпинга. 

Иначе цените, които са обявени за ден престой са бомбастични, не че това притеснява почиващите, тях цените не ги плашат, а липсата на условия. 

Някои вадят по два бона, за лятна почивка на море и смятат, че за тези пари заслужават поне нормална тоалетна. Такива не липсват, но опасността от зарази клони към 100%. Вероятно при градежа им навремето за плочки не са и чували, защото такива изобщо няма. За WC-аксесоари и дума не може да става.

За всички тези “екстри” туристите със собствена каравана дават по 40 лв. на първа линия, възможно най-близо до морето, 20 лв. е сумата за ден, ако дойдеш с палатка, освен това плащаш и паркинг.

Бунгалата пък са метър на два и са на годините на баните в къмпинга. Освен, че са неугледни са позиционирани на централната алея и привличат вниманието освен с остарелия си вид, но и с бельото на наемателите, простряно точно пред входа на дървената квартира.

"С тази гледка можем да свикнем, но безводието вече е сериозен проблем", жалват се къмпингарите.

“Направиха що-годе прилични бани, не че и там е нещо кой знае какво, но поне има вода в тях. Лошото е, че са на 15 мин. път, докато се върнеш до караваната и пак ти трябва душ”,обясняват Катерина и Христо, които вече седмица са в къмпинга.

Затова се принудили и си пригодили собствена баня непосредствено до караваната. С такава придобивка обаче не могат да се похвалят много от летовниците на Градина, особено тези които са на палатка или още по-лошо в бунгалата.