Венета Харизанова - една от най-красивите в света

Архив Пловдив

14-08-2012, 09:32

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Хубавицата влезе в Голямата петица на конкурса "Мисис Вселена"

Мисис България 2012 Венета Харизанова стана трета подгласничка на световния конкурс "Мисис Вселена" в Ростов на Дон.

Българката очарова журито не само с естествените си форми и владеенето на три езика (английски, испански и руски), но и доклада си за насилието срещу деца, пише novini.bg.

 "Когато на световен конкурс те анонсират на трето място, е победа, но когато половината зала стане на крака, докато обявяват второ и първо място и вика: БЪЛГАРИЯ, е Велико!:)", написа във Facebook веднага след награждаването развълнуваната Венета.

 "В тази надпревара не е достатъчно просто да бъдеш красив, там грозни и случайни претенденти няма. Важно е да покажеш социална ангажираност", каза представителката на конкурса за България Меги Савова, цитирана от в. "Преса".

Родната красавица се е конкурирала с представителки на 42 държави и влизането й в Голямата петица е изключителен успех.

 "Показателно за авторитета на конкурса е, че два часа след като колумбийката Лайла Мартинес се окичи с короната, й се обади лично президентът на страната Хуан Мануел Сантос, за да й честити", добави Меги Савова. Тя разказа, че първата подгласничка, представителката на САЩ Кели Ексархос, е известна телевизионна водеща, а втората - от Кения, е изключително популярна певица в Африка. Четвърто място останало за представителката на Южна Африка.

Миналата година конкурсът за най-красивите и талантливи омъжени дами се проведе в Плевен. Приза тогава спечели венецуелката Мойра Фармас.