Обраха банка с повреден СОТ през дупка в стената (+)

Архив София

14-08-2012, 14:44

Снимка:

Велина Савова

Автор:

Велина Савова / БургасУтре

Всичко от Автора

Служителите не успели да включат охранителната система в част от касовия салон. Извикали техници по поддръжката, но и те ударили на камък, затова изключили датчиците в банката.

Близо 20 хил. лв., 5 хил. евро и малки суми в долари и британски лири бяха отмъкнаха през дупка в стената от офиса на Асет банк по централната улица "Патриах Евтимий" в Бургас.

Според данните от полицията служителите не успели да включат охранителната система в част от касовия салон. Извикали техници по поддръжката, но и те ударили на камък, затова изключили част от датчиците в банката.

Явно крадците са знаели за техническия проблем, тъй като в офиса е проникнато през гипс-картонена преграда разделяща банката с друго помещение в сградата точно в момента, когато възникнал техническият проблем. Как е проникнато в него обаче остава загадка. Днес ясно личеше дупката в помещението, от където са влезли крадците. То е партерно с големи прозорци и прозрачни витрини. Явно обирджиите са използвали някакъв параван, за да се прикрият докато са разбивали гипс-картона.

Те изрязали отвор в стената и взели метална каса, закрепена за пода. В нея се съхранявала солидна сума валута и близо 20 хил. лв. Основната версия по която работи полицията е, че в обира е замесен вътрешен човек.

(+)

Днес касовият салон бе затворен, а табела на входа препращаше клиентите му към друг клон на Асет банк на ул. "Съединение".

"Тук винаги има служител, охраната стои отпред", каза пред репортер на БургасУтре служителка от хранителния магазин в съседство до обраната банка.

Нито тя обаче, нито нейни колеги са чули или видели нещо подозрително, въпреки че магазинът работи до късно вечер.