Арестуваха единия побойник на пенсионера от скандалното видео

Архив Пловдив

16-08-2012, 16:34

Снимка:

You Tube

Автор:

Анастасия Близнакова

Всичко от Автора

Другият вандал е извън България. Грозният побой се е случил преди 4 месеца в столицата

Един от побойниците на пенсионера от разпространеното скандално видео в You Tube и социалните мрежи вече е задържан, съобщиха пресцентъра на МВР.

Служителите на СДВР реагирали светкавично след публикуван в интернет видеоклип, се казва още в съобщението. Момчето е на 16 години и е контингент на Детска педагогическа стая. Той е задържано за 24 часа в Осмо районно управление за побоя над столичанина от клипа. Припомняме, че грозната сцена е свалена днес преди обяд от You Tube, заради нарушаване на правилата на канала за видеообмен.

В интернет пространството имало и снимки на побойниците. В хода на разследването се установило, че инцидентът се разиграл преди около четири месеца в градинка до блок № 9 в кв. „Слатина”.

Тази сутрин криминалистите задържали един от авторите на побоя – непълнолетно момче от София, регистрирано в Детска педагогическа стая за съучастие в кражба на мобилен телефон. Установен е и другият побойник – също непълнолетен. В момента той е извън пределите на страната. Разследващият екип продължава работата по случая.