ГЕРБ дари 100 хиляди за храм в Ловеч

Архив София

16-08-2012, 11:06

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Средствата идват от държавната субсидия на партията

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов връчи вчера, 16 август, дарение от 100 000 лв. от партията за новостроящия се храм „Св. св. Кирил и Методий” в Ловеч. Ангажимент за осигуряване на средства бе поел премиерът Бойко Борисов при последните си посещения в Ловеч.

За съжаление в бюджета няма средства за целта, но пък ние от ГЕРБ винаги сме считали, че държавната субсидия за издръжка на партията трябва да е насочена и в обществен интерес. Затова и отделяме за различни дейности. За съжаление много повече са нуждите от възможностите, но въпреки всичко подпомагаме и при бедствия, и за подобни цели като доизграждането на този храм, каза пред медиите Цветан Цветанов. Той подчерта, че решение за осигуряване на средствата е взето след искането и на общинските съветници от ГЕРБ в Ловеч.

Изключително съм благодарен за средствата и на вас, и на премиера Бойко Борисов, който бе тук, видя нашия градеж и обеща да помогне. Днес, на светлия празник Голяма Богородица, това вече е факт и аз наистина съм ви благодарен за възможността да продължим строителните дейности, каза Ловчанският митрополит Гавриил.
Той сподели, че точно в деня, в който е получил вестта, че средствата ще бъдат преведени, той и строителите умували как и с какво да продължат работа. Поради липса на средства са се спрели на изкуствен материал, но „добрата новина промени това намерение и църквата ще продължи да се изгражда от камък”, обясни дядо Гавриил.
Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов бе посрещнат от народните представители д-р Анатолий Йорданов, д-р Станка Шайлекова и Христофор Ачков, от областния управител Ваня Събчева и заместника й Сашо Данков. След връчване на дарението Цветанов се срещна с общинските съветници от ГЕРБ, председателя на общинския съвет Корнелия Маринова, общинското ръководство на партията в Ловеч. На срещата присъстваха и председателят на общинския съвет в Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и кметът на Луковит Иван Грънчаров /ГЕРБ/.