Над 250 кучета от 30 породи на киноложка изложба в Аспарухов парк

Мисия Варна

16-08-2012, 11:55

Снимка:

БГНЕС

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

 Атракция ще бъдат и изпълнения на руски отбор по фристайл (танци с куче) и показни демонстрации по преминаване през трасе с препятствия. Ще има и демонстрации по послушание 

Международна киноложка изложба ще се състои на 19-ти август във Варна.  

Участие ще вземат над 250 кучета от 30 породи, някои от които не се срещат в България. Очакват се гости от Украйна, Русия, Латвия и Литва.

Фокусът на прожекторите ще бъде съсредоточен върху българските национални породи: българско овчарско куче, българско гонче и български барак, за които ще има специално представяне и парад пред публиката. 

Във Варна ще се съберат над 10 от клубовете за Българско овчарско куче от цялата страна. До момента са записани за участие 63 кучета от тази порода, а вероятно в деня на изложбата бройката ще бъде по-голяма.

Атракция ще бъдат и изпълнения на руски отбор по фристайл (танци с куче) и показни демонстрации по преминаване през трасе с препятствия. Ще има и демонстрации по послушание. Желаещите варненци и гости на града могат заедно с кучетата си да опитат сили на трасето по аджилити под ръководството на опитен треньор - отговорникът по спорта за секция „Източна Европа” на Световния киноложки алианс Костадин Бинковский (Украйна).

Изложбата за купата на кмета на Варна ще бъде в неделя от 17 часа в Аспарухов парк (на тревните площи до кафето до входа на парка).