Градовете с най-странни имена в света

Архив Бургас

16-08-2012, 18:10

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Град, чието име се пише на три реда има в Тайланд.

Много хора, които са от малки провинциални градчета изпитват неудобство когато ги попитат от къде са.

Но представете си как се чувстват жителите на тези градове, когато трябва да кажат от къде идват.

Half.com
Това е единствният град в света, който включва в името си ".com". Сигурно интернетът в градчето е светкавичен.

Arnac-La-Poste
Това симпатично френско градче. Жителите му сигурно имт проблем с пощата, защото в превод наименованието означава "кражба на пощата".

Град, чието име се пише на три реда пък има в Тайланд - Krung Thep mahanakhon amon rattanakosin mahintara ayuthaya mahadilok phop noppharat ratchathani burirom udomratchaniwet mahasathan amon piman awatan sathit sakkathattiya witsanukam prasit

Името на града се превежда като градът на ангелите, великият град, вечният град-скъпоценен камък, непревземаемият град на Бог Индра, великата столица на света, надарена с девет скъпоценни камъка, щастливият град, богат с огромен царски дворец, който напомня небесното жилище, където царува превъплътеният бог, град, даден от Индра и построен от Вишнукарма. Или по-просто казано това е Банкок.

Град Y 

Еднобуквеният град се в Пикардия. Той може да е само от една буква, но за сметка на това жителите му носят по-дълго название - игрекчани.

Angoisse
Няма нищо тревожно в това име, освен самото то. Французите са кръстили туристическото градче тревога.

Saint-Louis-du-Ha ! Ha !
Странно, дълго и нетипично име за град, особено за Великобритания. Градчето е известно още с дължината на билетите си за влак. Едва ли някой би се учудил.

A
Още един град само с една буква - името на норвежкото градче е само едно А с кръгче отгоре и се произнася като "О". Това е всичкО!

Montcuq
В департамента Лот съществува градче, на което цяла Франция се подиграва. Проблемът не е в жителите или в самото градче, а в името му. Произношението на Montcuq се звучи точно като това на "дупето ми".

Fucking
Малкото австрийско село гордо носи това име още от Средновековието. Tогава то не е предизвиквало у никого смях или различни асоциации. Табелите на градчето са толкова популярни, че са монтирани камери, за да бъдат опазени от кражби.

Wee-Waa                                                                                                                              

Макар да звучи като R&B певец, това е съвсем реален град. Мястото се намира в Австралия и се радва ежегодно на милионни посещения от туристи.

Why

Намира се в щата Аризона, САЩ. Или жителите му са много любопитни, или знаят всичко. В превод градчето се казва "Защо".

Try Again

Градчето се намира в Южна Африка. Сигурно населението му е много борбено и не се отказва никога. Градчето се казва - преводът на името на селището е "Пробвай пак".

Hell

Намира се на Каймановите острови. За някои островите може би са рай, но други живеят в кайманския Ад, както се превежда името на градчето.

Truth or Consequences

Градът е разположен в щата Ню Мексико, САЩ. Името му се превежда "Истина или последствия". Жителите сигурно често играят на популярната игра.

King of Prussia
Намира в щата Пенсилвания, САЩ. Ако се чудите къде витае духът на някои от кралете на Прусия, може би мястото е точно това пенсилванско градче.