Единственият оцелял от "Ванеса": Едва ли екипажът на "Св. Николай" е знаел за кокаина

Архив Пловдив

17-08-2012, 13:59

Снимка:

segabg.com

Автор:

Велина Савова, БургасУтре

Всичко от Автора

Българският кораб беше задържан с близо 3 тона кокаин край Испания

"Много се съмнявам екипажът на "Свети Николай" да е знаел за кокаина на кораба. В повечето случаи моряците не знаят какъв товар се пренася", това заяви специално за колегите ни от БургасУтре Николай Димитров, единственият оцелял от потъналия кораб "Ванеса".

На злополучният кораб, който потъна в ледените води в Азовско море, загинаха 9 души. Плавателният съд също бе собственост на фирмата на Дойчин Дойчев, менажер на задържания с кокаин "Свети Николай".

Димитров отказа да коментира подробности около политиката на фирмата на Дойчев, но бе категоричен, че арестуваният екипаж едва ли е бил наясно с това какъв товар пренася кораба.

"Вие например наясно ли сте с всичко, което се случва, с финансовото състояние на работодателя си. Не са никак приятни тези неща, които се случват, защото всичко рефлектира най-вече върху авторитета на професията", каза още Димитров.

Той не пожела да се връща назад във времето, когато се случи инцидента с "Ванеса", нито да коментира изказването на вътрешния министър Цветан Цветанов, който обяви в ефир, че има вероятност корабът тогава да е потопен умишлено заради дрога на борда. 

Преди дни българският кораб “Свети Николай” беше задържан с близо 3 тона кокаин край Испания. Екипажът от 21 моряци е бил от българи, които са арестувани за трафик на наркотици. Плавателният съд е пътувал под български флаг за Галисия, а кокаинът е превозван в трюмовете му. При акцията, наречена “Спартан”, са задържани общо 31 души.