Корабът на Дойчев в Турция също арестуван

Архив Бургас

19-08-2012, 11:37

Снимка:

maritime.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Причината за проблемите била неплатено гориво

Корабът "Св. Георги", който също е опериран от фирмата на Дойчин Дойчев е арестуван в Турция заради неплатено гориво.

Това съобщи Maritime.bg по данни на служителка на Дойчев, която не пожелала да се представи. Пред изданието тя казва, че проблемите на „Варна 5″ са свързани с бившите наематели на кораба. Служителката на Дойчев не пожела да каже кои са те, тъй като „не била упълномощена“.

Корабът се намира в Истанбул, Турция. Името му е било сменено на „Св. Георги“, казаха за Maritime.bg от ИА „Морска администрация“.

Моторен кораб „Св. Георги“ (бивш „Варна 5″) също е бил в състава на Параходство Български морски флот под името „Варна“, корабът е еднотипен с арестувания в Испания „Св. Николай“.

По повод ареста в Испания служителката на Дойчев заяви, че в компанията нямат никаква информация за случилото се. Представителката на „Сийборн трейд“ категорично отказа да съобщи кой е чартьор на „Св. Николай“.

Жената потвърди, че още миналата вечер Дойчев е бил прибран отново. По-късно стана ясно, че както на него, така и на задържания преди дни Руслан Колев, е било повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Двамата са били задържани за 72 часа.

Междувременно испански издания съобщават противоречива информация за българите от „Св. Николай“. Според някои издания те са преместени „в друг затвор“, като не става дума за такъв в Мадрид.

Очаква се през следващата седмица българските моряци да бъдат разпитани пред съдия от Върховния съд.

Maritime.bg научи, че по-голямата част от моряците не са получавали заплати от месеци. Стигнало се дотам роднини да търсят парите на моряците от офиса, в Бургас, на управляваната от Дойчин Дойчев фирма.

Скандално било отношението на служители на Дойчев, които казали на съпруга на моряк, че няма да получи пари с думите: „И Бойко Борисов да се обади, пари няма!“.