Любомир Христов: София е първият шумоизолиран град

Архив София

21-08-2012, 11:41

Снимка:

Ивайло Божинов, Sofiautre.bg

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

"В момента се изготвя допълнителен акустичен проект, който ще е готов до понеделник и тогава ще има среща с гражданите, за да се покаже ефектът от допълнителните мерки, които биха могли да се предприемат, за да се понижи допълнително шумовото ниво в този участък.", категоричен бе заместник-кметът с ресор "транспорт"

Изготвя се проект за ограничаване на вредния шум на кръстовището на две нива на бул. „Георги Софийски” и бул. „Акад. Иван Гешов”.

Това каза зам.-кметът на София Любомир Христов пред журналисти при инспекцията на ремонтните дейности на кръстовището, предаде „Фокус” .

„Реализират се нови конструктивни решения по изграждането на кръстовището”, уточни зам.-кметът. „Имахме няколко срещи с представители на инициативния комитет и с изпълнителите, на които се уточни обхватът на проекта и се дадоха няколко допълнителни разяснения за реализирането му. В момента се изготвя допълнителен акустичен проект, който ще е готов до понеделник и тогава ще има среща с гражданите, за да се покаже ефектът от допълнителните мерки, които биха могли да се предприемат, за да се понижи допълнително шумовото ниво в този участък. Няма да позволим такъв тип инфраструктурни решения, които са изключително важни за града, да стават причина за неудобства за жителите в близост до тях. Усилията, които се полагат за тези обекти са насочени към минимални затруднения на движението и скъсяване на сроковете, за да могат хората да имат лесен достъп до домовете си. Нашият основен приоритет е да се решават трайно и качествено проблемите”, заяви Любомир Христов.