Обявена е поръчка за продължаване на метрото до Хладилника

Архив София

21-08-2012, 17:24

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Правителството има намерение да разшири втория метродиаметър, който ще бъде пуснат в края на август

На 15 август Агенцията за обществени поръчки обяви обществена поръчка за изготвяне на идеен проект на продължението на втория метродиаметър до Хладилника.

Наименованието на обществената поръчка, чийто възложител е "Метрополитен" е "Изготвяне на идеен проект за "Проект за разширение на метро София - ІІ диаметър; Участък по бул. "Черни връх" от ул. "Елин връх" (км 10+452) до ул. "Филип Кутев" с МС ІІ-12".

Предмет на настоящата обществена поръчка е изготвянето на идеен проект за продължението на втори метродиаметър под бул. "Черни връх" през кв. "Хладилника" от изградения оборотен участък след МС ІІ-11 при ул. "Елин връх" до ул. "Филип Кутев" с МС ІІ-12 и "Линеен пункт" (съоръжение за оборот и престой на метросъставите с възможност за осъществяване на периодични технически прегледи и малки ремонти, както и помещения за обслужващия персонал и машинистите).

Проектът трябва да се разработи на база предвиденото развитие на метромрежата в София, предвиждаща трасето на втори метродиаметър да продължи под бул."Черни връх" през кв. Хладилника. Проектът трябва да обхваща продължението на трасето от изградения оборотен участък след МС ІІ-11 при ул."Елин връх" под бул. "Черни връх" до кръстовището му с ул."Сребърна" – началото на северния вестибюл на бъдещата метростанция МС ІІ-12, която да бъде крайна в продължението на метродиаметъра на юг.
Бъдещата станция трябва да бъде с два вестибюла и перон с дължина 100 м, като след нея да се проектира съоръжение за оборот и престой на метросъставите, с възможност за осъществяване на периодични технически прегледи и малки ремонти, както и на помещения за обслужващият персонал и машинистите, т. нар. "Линеен пункт".
Ситуирането на метростанцията трябва да се съобрази с наличната подземна и наземна инфраструктура и с регулационния план.

Поръчката трябва да бъде изпълнена в срок от три месеца. Финансирането е със средства на Столична община.

Сред изискванията към кандидатите са минимален оборот от проектиране за последните 3 години 400 000 лева без ДДС и квалификация за проектиране на обекти I категория.
Също така участниците трябва да докажат, че през последните 3 години са изпълнили поне един договор за изготвяне на "подобен проект" (изработили са вариантни решения, идейни проекти или технически проекти за изграждане на метро и метростанции)

Критерий за оценка на офертите е най-ниската предложена цена.

Срокът за получаване на документация за участие в процедурата е 12.00 часа на 26 септември. Отварянето на офертите ще започне същия ден в 14.00 часа.