Общината отдава мери и пасища, животновъдите на ход!

Архив Бургас

21-08-2012, 16:20

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Заявленията се приемат в сградата на Община Бургас, ул. „Александровска“ №26, Център за административно обслужване. Срокът за подаване на заявления - до 31 август 2012 г. или на тел. 907 222.

Община Бургас започна прием на заявления във връзка с предстоящото предоставяне на общински мери и пасища на земеделски стопани – животновъди, отглеждащи пасищни животни. Изискването е наемателите да ги поддържат в добро земеделско и екологично състояние.


Предстоящото отдаване под наем ще се извърши чрез провеждане на публичен търг за срок от 5 години, съобщават от Община Бургас.
За индивидуално ползване участниците в него могат да бъдат земеделски стопани, отглеждащи пасищни животни в съответното землище и/или в съседни землища, уточняват от общината и допълват, че за общо ползване на мери и пасища имат право да кандидатстват земеделски стопани или техни сдружения, регистрирани като юридически лица.


Сключването на договор за наем за общински пасища не гарантира подпомагането на земеделските производители по схемите и мерките на Общата селскостопанска политика.Заявленията се приемат в сградата на Община Бургас, ул. „Александровска“ №26, Център за административно обслужване. Срокът за подаване на заявления - до 31 август 2012 г. или на тел. 907 222.