"Пловдив 2019" с идеи за облика на града

Архив Пловдив

22-08-2012, 07:47

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Ще се търсят възможности за довършване на замразеното строителство на културни, образователни и здравни сгради

Изпълнителният директор на фондация „Пловдив – Европейска столица на културата“ Николай Близнаков и част от членовете на управителния съвет на организацията ще участват в работна среща за подготвянето на Интегриран план за градско развитие до 2020 г. Срещата е по проект за постигане на устойчиво развитие на Пловдив по ОПРР.

Ще се обсъжда обособяването на т. нар. „зони за въздействие“, обновяването на съществуващи производствени зони и жилищни комплекси, подобряването на транспорта, социализирането на богатото ни културно-историческо наследство. Ще се търсят възможности за довършване на замразеното строителство на културни, образователни и здравни сгради.

Интегрираният план за градско развитие до 2020-а ще промени облика на града и ще определи посоката му на развитие за десетилетия напред, обобщават организаторите. Ръководител на проекта е заместник-кметът на Пловдив инж. Димитър Кацарски. Предвиждаме фондацията „Пловдив 2019“ да партнира на проекта, като се включи в организацията на част от събитията, обяви изпълнителният директор Николай Близнаков.