Столетницата баба Савка: Имах един много добър живот

Архив Пловдив

22-08-2012, 10:30

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Своя 100-годишен юбилей отпразнува днес Савка Илиева

Своя 100-годишен юбилей отпразнува днес баба Савка Илиева.

Торта и кошница с плодове получи столетницата от администрацията на район „Западен“, където живее.

„Честити сто години! В деня на забележителният Ви юбилей – 100 години от Вашето рождение,  приемете моите поздравления – от все сърце и със синовно уважение“, заяви кметът на района Десислава Желязкова.

„Малко са тези, които имат щастието да преминат през изпитанията на цял век.  Да изминат този дълъг път с отговорността на всеотдайна съпруга, майка, баба и прабаба. Това е една достойна възраст – мерило за мъдрост и достолепие, пред което се прекланям“, допълни кметът.

Личният празник на столетницата уважи и областният управител Здравко Димитров. Баба Савка познава Димитров още от дете, тъй като са комшии. Тя искрено се зарадва на уважението, изразено  от областния управител и сподели, че въпреки времето и поста, който заема, Здравко Димитров не се е променил. За годишнината си баба Савка получи от областния управител осветена икона на Света Богородица и торта. 

Баба Савка почерпи лично всички, дошли да й честитят и им пожела да достигнат нейните години. Юбилеят й уважиха всички членове на семейството, съседи и близки. 

"Доброто отношение на децата ми, всеотдайността и грижите им към мен са в основата за моето дълголетие. Изживях един много добър живот със съпруга си, изпълнен с любов и разбирателство. Така отгледахме и двете си деца, така живея със зетьовците си, с внуците", похвали се рожденничката. "Държала съм винаги да бъда информирана за това, което се случва не само у нас, но и в чужбина. Следя новините и се радвам, че напоследък започна нещо да се случва – строят се нови магистрали, пречиствателни станции, пътища."