Алек Попов чете откъс от новия си роман на "Аполония"

Архив Бургас

22-08-2012, 09:53

Снимка:

dartsnews.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

“Мисля, че ще бъде любопитен за хората, които имат интерес към съвременната литература и история", казва авторът

 Откъс от чисто новата книга на писателя Алек Попов ще чуят за първи път гостите на “Аполония“ тази година. 28-тото издание на празниците на изкуствата започва на 31 авуст с концерт на Александрина Пендачанска и Людмил Георгиев в амфитеатъра в Созопол.   

Авторът на “Мисия Лондон“ в момента твори в къщата на дядо си в Бургас и прекарва по голяма част от времето в морския град. За новия си роман Алек Попов избира темата за втората световна война и съдбата на две тинейджърки.

“Мисля, че ще бъде любопитен за хората, които имат интерес към съвременната литература и съвременната история. Имаме нужда от книги, които по някакъв начин се опитват да осмислят това което се е случило“, каза в Алек Попов, които е и първият носител на наградата „Четящия човек“.

Обича да експериментира с темите и смята, че именно това е пътя на литературата. Авторът представи наскоро в Бургас последния си роман "Телесни плевели", който представлява сборник с истории, част от които писани преди интернет.

„Фантастиката винаги е имала и както по всичко личи, ще има запазено място в сърцето ми. Истината е, че не бих могъл да си представя по-голямо наказание от това да пиша реалистично“ –казва Алек Попов.