Роднини на кокаиновите моряци изплакаха от Борисов

Архив София

23-08-2012, 14:44

Автор:

Даниел Петров

Всичко от Автора

Недоволни са от отношението на министър-председателя. Излъгал ги, че полицията разследва случая от осем месеца

Българската наглост и неблагодарие нямат край.

След вчерашната среща между близки на арестуваните и премиера, за която СофияУтре съобщи, в публичното пространство се появи нещо като декларация, подписана от опечалените и разгневени братовчеди, братя и сестри. В текста се говори, че липсвала загриженост за случайно задържаните с три тона кокаин нашенци. Сиреч, властта трябвало наистина да ги предупреди да скочат преди идването на испанските полицаи.

Цветанов отиде на крака, Борисов ги вика в Министерски съвет, явно трябва да блокираме и Орлов мост в подкрепа търговците на приятно опияняващи вещества и субстанции. На митинга с мегафон ще се изправи Брендо, който ще оглави синдиката на честните труженици в логистиката и мениджмънта на прахообразната индустрия. Дори може да легализираме употребата на култовия пакет, а първото подобно заведение тематично ще се казва "Св. Николай".

Странно дали ако някой от нас бъде задържан в Европа, тези подтиснати и онеправдани роднини ще дойдат до мястото на инцидента. Или ще звъннат на Бойко за да ни помогне. Айде бе. Българинът има причудливата способност да си държи главата в пясъка 168 часа в седмицата, а проблемът в чуждия двор му е чужд и далечен.
Но когато ножът опре до неговия кокал, опищява орталъка, а виновни са държавата, министър-председателят, комшията, еленът Рудолф и Дядо Коледа.

Да, българи са, но задържаните днес в Люлин наркотрафиканти, да не би да са будисти от Непал?

Но в едно са прави -  разследващите органи и съдът трябва да се произнесат. Невинните у дома, а дилърите в затвора. Без двоен стандарт и криворазбрана патриотарщина. Защото престъпникът няма цвят и народност.