Без алкохол и дрога в кръвта на Красимир Катев

Архив София

24-08-2012, 10:40

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

6-годишната Лора е преместена със самолет във Военномедицинска академия в София


Красимир Катев е шофирал без алкохол или упойващи вещества

в кръвта във фаталната нощ във вторник срещу сряда. Това показват първите резултати от взетите проби, научи ВарнаУтре от медици, ангажирани с рзследването. Бившият зам.-министър на финансите се заби челно в опел с варненска регистрация в 2 след полунощ на 22 август. При зверския удар на пътя Албена-Балчик до разклона за вилна зона Момчил загинаха пътниците в опела - двама братовчеди на 20 и 25 г. от мюсюлманската махала на село Оброчище. В тежко състояние е 6-годишната дъщеря на Катев - Лора. Жена на 65 г., която също е била във фолксвагена, е със счупена лява ръка.

Момиченцето още вчера беше транспортирано във варненската болница "Св. Анна" с тежки травми в корема. След като състоянието й беше стабилизирано, тя е била поета от екип на Военноморска академия и преместена в столицата със самолет. Разходите по медицинския екип и пътуването платил бащата.

"Съвестта ми е „абсолютно чиста”. Можете да си представите кой ще се опита да причини нещо такова на дъщеря си? Представяте си в какво състояние съм в момента, цялото семейство - в ужас и шок. Осъзнавам как се чувстват и близките, и семействата на пострадалите от другата страна - това наистина е трагично. Аз предлагам, смятам, че най-добре е в този случай да се овладеят емоциите и просто да се остави на компетентните органи да си разследват фактите”, заяви Катев пред БиТиВи. Той веднага дал кръвна проба на полицията.

Все още не са известни резултатите от кръвните проби, взети посмъртно и от двамата загинали. Все още не е ясно кой от двамата братовчеди е шофирал. Единият от тях няма шофьорска книжка.

Образувано е и досъдебно производство срещу неизвестен извършител, тъй като все още не е установено чия е вината за катастрофата. Разследващите трябва да отговорят на въпроса какво е накарало Катев да навлезе в насрещната лента при положение, че през нощта ясно се виждат фаровете на насрещните коли. Предстои Катев да бъде разпитан в Балчик, сега той е при семейството си в София.

Четете тук първия коментар на Красимир Катев за ужасния инцидент